Wie zijn de spelers van Improfiel?

Improfiel improvisatietheater werd opgericht in 1999, voortkomend uit een cursus improvisatie voor beginners bij Wisper. Het idee om een groep op te richten ontstond tijdens deze cursus, en zo ontstond de groep onder de naam ‘Improstaat’. In de beginjaren bestond Improfiel voornamelijk uit mannen, wat de oorsprong van de naam verklaart. Toen er in 2000 ook vrouwen bij de groep kwamen, werd de naam gewijzigd naar ‘Improfiel’.

Leuven werd de thuisbasis van de groep, en het Leuvens reiscafé Via Via Heverlee diende als een geschikte vaste plek voor repetities. Tot op heden is Via Via de standplaats van Improfiel. Wekelijks wordt er getraind en gewerkt aan de improvisatievaardigheden. Door de jaren heen heeft Improfiel verschillende voorstellingen ontwikkeld, waaronder de Boot, Onuitgegeven, Prollywood, Improfiel met TXT, enz., die keer op keer succesvol bleken.

Improfiel treedt ook op in opdracht van bedrijven, organisaties, vzw’s, enzovoort, voor evenementen zoals teambuilding, bedankmomenten voor werknemers, ledendagen, en meer. Improfiel creëert op maat gemaakte optredens met korte verhaallijnen, geïnspireerd door specifieke verzoeken. Daarnaast biedt de groep workshops aan. Als je hierin geïnteresseerd bent, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.  

De huidige samenstelling van Improfiel bestaat uit 13 getalenteerde mannen en vrouwen, elk met hun eigen unieke vaardigheden. Ze beschikken over een scala aan uitgesproken personages, de vaardigheid om verhalen te creëren en dit alles in samenspel met elkaar. De pianiste van Improfiel voegt een extra dimensie toe aan elk optreden, niet alleen met haar muzikale talent maar ook als sterke improvisator. De vraag of het verhaal wordt gestuurd door de spelers of de muziek blijft intrigerend. 

Gedurende de jaren heeft Improfiel uitwisselingen gehad met diverse improvisatiegroepen uit het buitenland, waarbij gezamenlijke optredens werden georganiseerd in de desbetreffende landen:

De Improfielers:

spelers van Improfiel

Stijn Ombelets

Van Kingston tot de Kempen: een hele jukebox aan regionale accenten. Zelfs als hij dat wil, staan zijn gelaatsspieren geen minuut stil. Zielig, zeurend en zingend, het zit allemaal in zijn arsenaal. Er schuilt een Jamaicaan diep in hem, getrouwd met een Surinaamse. Jaaa màn!

spelers van Improfiel

Goedele Miseur

Van superseuten tot pekelteven, haar lijflied werd door Dalida geschreven. Parole parole parole parole parole, encore des paroles que tu sèmes au vent. Naast haar gebeiteld improtalent, is ze ook een begenadigd poëet en een steengoede fotograaf.

spelers van Improfiel

Pieter Schrooten

Van Jan Met De Pet tot Directeur Generaal, alles-in-één bespeelt hij de gevoelige snaar. Als de betere Pattex én Fix All beweegt hij zich doorheen verhalen. Hem ontbreekt het nooit aan een idee. Wanneer er gezongen moet worden, verdwijnt hij echter mysterieus van het podium.

spelers van Improfiel

Sharmila Madhvani

Exotisch warmbloedig type, gespecialiseerd in diva- en Marinaperformances, doet publiek ineenkrimpen met onverwachte krakende knieënact. Verzint verhalen op het podium alsof ze een boek aan het schrijven is. Naast getalenteerd improspeler dan ook bedrijvige schrijfster.

de spelers van improfiel

Iwein Speelman

Gepatenteerde multi-player. Indrukwekkend in hond-bijt-hond scènes. Drager van indrukwekkende verzameling ‘foute’ herenhemden. Wil vooral niet viriel overkomen. Is meester in het spelen van waanzinnig intelligente personages met een waterval aan ongekende woorden.

de spelers van improfiel

Jelle De Borger

Oscargenomineerd voor haar onderscheidende vertolkingen in diverse rollen. Ze excelleert zowel in het portretteren van krachtige, dramatische karakters als in het weergeven van complexe personages. Bovendien vervult ze met toewijding de rol van onze voorzitter en bewaakt ze als taalpurist zorgvuldig de nuances van de taal.

de spelers van improfiel

Petra Denayer

Frisgroen talentvol plantje uit de Improfiel-potgrond. Rilatine helpt nauwelijks bij haar hyper-typetjes. Beseft meestal pas na het applaus welke rol ze speelde. So what?

de spelers van improfiel

Line Van Riel

Witte en zwarte toetsen hebben geen geheimen voor dit muzikaal talent. Roland is haar vriend … op het podium weliswaar. Let op wanneer ze mee op scène springt want u wordt onmiddellijk fan.

de spelers van improfiel

Bert Van den Broeck

Dit tam exemplaar uit de berenfamilie kan zelfs als ‘lief’ beschouwd worden. Probeert vooral niet als Tom Lanoye te klinken. Plakt in alle omstandigheden, ook op een laat uur in een café.

de spelers van improfiel

Steven Vleminckx

Allrounder, decennia in concurrentie met JM Pfaff voor dé echte drager van het pseudoniem ‘el sympatico’. Zijn Kempisch accent is onovertroffen, zijn alledaagse typetjes nog meer. Het applaus ontvangen? Iemand moet het doen. Publiekslieveling noemen ze dat.

de spelers van improfiel

Lieve D'Haese

Jong geweld, nieuwste aanwinst. Solozingen, meswerpen, twerken of overslaande keelklanken produceren? Just do it, is haar motto. Een energiebom op het podium die steeds verrassend uit de hoek komt. Imiteert een sprinkhaan als de beste.

de spelers van improfiel

Marcel Den Broeder

Deze trendy jongeheer met wortels bij onze oranje buren draagt met trots het juk der Hollandse vooroordelen. ‘Nou’ op een podium uitspreken doe je niet ongestraft. Zijn gemixt gij-jij-gebruik verraadt zijn assimilatie-drang. Geniet van dit lekker getrimd mouwloos onderhemdje.